Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige zure varkens paddestoelensoep met Bacardi
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
stengels
citroengras
fijngesneden
▢
1
l
kippenbouillon
▢
600
g
varkensvlees
in blokjes
▢
4
theelepel
rode Thaise currypasta
▢
2
sjalot
fijngehakte
▢
100
g
witte champignons
in plakjes gesneden
▢
100
g
shiitake
in plakjes gesneden
▢
6
koffielepels
bruine suiker
▢
2
citroenen
het sap er van
▢
2
lente-uitjes
in fijne plakjes gesneden
▢
1
verse
rode Spaanse peper
ontpit en fijngesneden
▢
1
handje
koriander
verse
▢
1
dl
Bacardi
Instructies
Stoof in een pot het citroengras en de sjalot kort aan.
Doe het varkensvlees erbij en stoof verder gedurende 2 minuten.
Voeg de champignons toe en flambeer onmiddellijk met de Bacardi.
Blus met kippenbouillon.
Schep de currypasta erbij, samen met het citroensap en de suiker.
Laat alles eens goed opkoken en zet het daarna 15 minuten op een zacht vuurtje.
Kruid de soep met peper en zout naar smaak.
Schep ze in kommetjes en strooi er als afwerking wat ajuintjes, koriander en Spaanse peper over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Alcoholische drank
/
Soep
/
Stoofpot
/
Varkensvlees
/
Vlees