Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Canard rôti
(gebraden eend)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eend
wilde
▢
zout
▢
snufje
tijm
gedroogde
▢
2
klein
uitje
of sjalotje
▢
150
gram
boter
Instructies
Wrijf de eend licht in met wat zout en strooi zout en een heel klein beetje tijm in de buikholte.
Leg het uitje met een klontje boter (ca. 30 gram) eveneens in de buikhol te.
Laat de rest van de boter in een braadpan heet doch niet al te bruin worden.
Leg de eend in de pan en braad haar gedurende 20 minuten rondom mooi bruin.
Neem de eend uit de pan en leg de vogel op de snijplank.
Snijd de borstfllets warm en braad de bouten nog 10 minuten verder.
Leg op ieder warm bord een borstfilet en een boutje.
Giet de braadboter uit de pan en voeg 2 dl kokend water toe.
Roer alle aan baksels los en kook het vocht in tot er niet veel meer over is dan 2 theelepels.
Gebruik de braadjus voor de bereiding van de aardappeltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer hierbij; Mousse de choux de Bruxelles en Pommes Parisienne
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
Land van herkomst
Frankrijk