De combi-stoomoven voorverwarmen op 110 °C en 100% stoom.
De aubergine wassen, de kroon verwijderen en de aubergine met een kaasschaaf of op de snijmachine in lange dunne plakken van 3-4 mm dik snijden.
De paprika's schoonmaken, de zaadjes en zaadlijsten verwijderen en beide in lange dunne repen snijden.
De plakken aubergine en de repen paprika in de geperforeerde schaal ca. 2 minuten op 110 °C en 100% stoom stomen.
De combi-stoomoven voorverwarmen op 175 °C en 30% stoom.
Intussen de plakken rauwe ham in de lengte in een of 2 repen snijden afhankelijk van de breedte van de plakken aubergine en de repen ham naast elkaar op een houten plank leggen.
De aubergine op de ham leggen, daarop 3 reepjes paprika met 2 blaadjes basilicum en een reepje kaas leggen en de ham met de aubergine oprollen.
De rolletjes met een houten prikker of met een stukje keukentouw vaststeken.
De rolletjes in de geperforeerde schaal in de voorverwarmde combi-stoomoven zetten en ze nog ca. 7 minuten verwarmen op 175 °C en 30% stoom tot de kaas begint te smelten.
Intussen de gemengde sla over de bordjes verdelen en de sla met de dressing besprenkelen.
De rolletjes eventueel doorsnijden en op elk bordje 3 gevulde rolletjes leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vervang de aubergine door plakken courgette.
Ovenstand
hete lucht: 110 °C + 175 °C stoompercentage: 100% + 30%