Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
GriesmeelBavarois met vlierbessensaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
0,5
liter
volle melk
▢
30
gram
griesmeel
▢
100
gram
suiker
▢
vanillestokje
▢
5
gram
gelatine
▢
1
dl
geslagen room
Saus:
▢
400
gram
rijpe vlierbessen
▢
2
dl
water
▢
100
gram
suiker
▢
aardappelmeel
evt.
▢
eau de vie de framboise
Instructies
De melk met de griesmeel, de suiker en het vanillestokje aan de kook brengen en 5 min. laten koken
De vanille verwijderen en de gelatine toevoegen.
Zodra de vloeistof gaat geleren de geslagen room toevoegen en in een puddingvorm of cakeblik gieten.
Voor de vlierbessen coulis de bessen met het water en de suiker aan de kook brengen tot de suiker is opgelost. Zeven.
Eventueel wat eau de Vie toevoegen en eventueel binden met wat aardappelzetmeel,
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Nagerecht