Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Crostini met kippenleverpastei
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
kippenlever
▢
150
gram
kippemaagjes
en -hartjes
▢
100
gram
ontbijtspek
▢
50
gram
Parmaham
▢
300
gram
verse worst
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
50
gram
ui
gesnipperde
▢
3
teentjes
knoflook
geperste
▢
100
gram
bleekselderij
gesnipperde
▢
3
Ansjovis filets
fijngehakte
▢
1
eetlepel
kappertjes
fijngehakte
▢
1
theelepel
jeneverbessen
▢
1
eetlepel
rozemarijnnaaldjes
verse
▢
1
schijf geschilde
sinaasappel
▢
1
schijf geschilde
citroen
▢
3
eetlepels
rode wijn
▢
50
gram
boter
▢
8
sneetjes
wit casinobrood
▢
peterselie
en jeneverbessen voor de garnering
Instructies
Was de kippenlevertjes, -maagjes en -hartjes zorgvuldig, maak ze schoon en dep ze met keukenpapier droog.
Snijd het spek en de ham in zeer kleine blokjes.
Verwijder de velletjes van de verse worst.
Verhit de olie en bak alles hierin enkele minuten.
Bak de ui, knoflook en bleekselderij enkele minuten mee.
Voeg de ansjovis, kappertjes, jeneverbessen, rozemarijn, sinaasappel- en citroenschijf toe en schep het geheel op matig vuur even om.
Schenk er de rode wijn bij en smoor het geheel onder voortdurend roeren tot de massa bruin en gaar is geworden.
Voeg eventueel nog wat wijn toe.
Laat de vleesmassa enigszins afkoelen en maal het vervolgens in de keukenmachine.
Verhit de boter, verwarm de vleesmassa hierin en laat het geheel weer afkoelen.
Roster het brood, bestrijk het met de kippenleverpastei, snijd het diagonaal tweemaal door en garneer met peterselie en jeneverbessen.
Serveer met groene en zwarte olijven en kerstomaatjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
Land van herkomst
Italië