Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemengde Groentecurry 1
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
krieltjes
ongeschilde
▢
200
gram
worteltjes
▢
600
gram
doperwtjes
▢
30
gram
boter
▢
1
bak
kerstomaten
▢
3
bosuitjes
▢
2
eetlepels
sesamzaad
▢
1
theelepeltje
sambal
▢
½
dl
volle yoghurt
▢
1
flinke schep
kokos
Instructies
Borstel de krieltjes schoon en halveer ze.
Snijd de worteltjes in dikke repen.
Kook de groenten 5 minuten voor en laat ze uitlekken.
Kook de doperwtjes 15 minuten en haal ze uit de peul.
Verhit in een wok de boter en bak hierin de krieltjes 10 minuten met het deksel op de pan.
Neem dan het deksel eraf en bak de krieltjes nog eens 5 minuten.
Voeg de worteltjes en de erwten toe en bak ze al omscheppend 5 minuten.
Halveer de kerstomaten.
snijd de bosuitjes in schuine stukjes en snipper het wit.
Schep de kerstomaatjes en het uiwit bij de groenten en bak alles al om scheppend.
Voeg het sesamzaad, de sambal en de yoghurt toe en warm alles al omscheppend door.
Voeg op het laatst de kokos toe en roer die erdoor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch