Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Caprese II
Maak dit gerecht niet meer dan 3 uur van tevoren klaar.
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
mozzarella
kaasjes
▢
2
grote
vleestomaten
niet te rijpe
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
3
eetlepel(s)
balsamicoazijn
▢
zout
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
plantje vers
basilicum
of een flinke theelepel gedroogd basilicum
▢
peper
Instructies
Maak een dressing van de olijfolie, de balsamicoazijn en wat zout en peper.
Pers er de knoflookteentjes door, voeg een flinke hoeveelheid versgesneden of 1 theelepel gedroogd basilicum toe en meng alles goed.
Snijd de tomaten in heel dunne plakjes.
Snijd de mozzarellakaasjes in plakjes van ± 3 mm dik.
Leg de tomaat- en mozzarellaschijfjes om en om dakpansgewijs op een rond bord met de vorm van het bord mee en giet er de dressing over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
Land van herkomst
Italië