Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vijgen, prosciutto en roomkaas
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
eetlepels
crème fraîche
▢
2
theelepels
gehakte verse muntblaadjes
en takjes verse munt ter garnering
▢
1
theelepel
citroensap
vers
▢
2-3
theelepels
melk
▢
zout
▢
12
vijgen
rijpe
▢
185
gram
roomkaas
bijvoorbeeld Explorateur in stukjes
▢
100
gram
prosciutto
dungesneden
▢
versgemalen peper
Instructies
Doe de crème fraîche in een kleine kom en klop er de gehakte munt, het
citroensap en net zoveel melk door dat u een dikke, romige saus krijgt.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de vijgen in de lengte doormidden en schik ze op individuele borden of op een dienschaal.
Stop er stukjes kaas tussen, drapeer de plakken prosciutto om de vijgen en druppel er de crème fraîchesaus over.
Garneer met takjes munt en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Koude Hapjes
Land van herkomst
Italië