Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cozze
(Mosselen op z'n Venetiaans)
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
verse mosselen
▢
¼
liter
olijfolie
▢
2
teentjes
knoflook
gesnipperde
▢
1
handje
peterselie
versgesneden
Instructies
Was de mosselen.
Giet een flinke laag olie in een koekenpan die zo ruim is, dat alle mosselen erin passen en kunnen worden omgeschept.
Verhit de olie, schep er de mosselen (met schelp en al) in en laat ze, onder
voortdurend omscheppen, in 5-8 minuten gaar worden.
Schep er halverwege de gesnipperde knoflook en peterselie door.
Doe de mosselen met het bakvocht over in een ruime schaal en zet die op tafel.
Geef er een vers, in stukjes gesneden ciabattabrood bij.
Met wat citroensap kunt u de mosselen een wat zure smaak geven.
Dip tussentijds vooral veel met de ciabatta in het zilte bakvocht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië