Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse rijstsalade
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
paellapan
Ingrediënten
▢
1
blik
artisjokharten
▢
½
pakje
fijne erwtjes
en wortelen / diepgevroren
▢
10
groene olijven
ontpitte
▢
10
zwarte olijven
ontpitte
▢
1
gele paprika
▢
1
courgette
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
200
gram
rijst
▢
1
grote
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
liter
kippenbouillon
▢
1
potje
kappertjes
▢
1
blikje
tonijn naturel
▢
peper
zout
▢
enkele
sprieten
bieslook
▢
1
groene paprika
Instructies
Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in stukjes.
Laat de erwtjes en wortelen ontdooien en snijd de wortelen in blokjes.
Hak de olijven fijn.
Maak de paprika's en de courgette schoon en hak ze in fijne blokjes.
Fruit de fijngehakte ui en knoflook in de hete olijfolie in een grote paellapan en voeg de rijst toe.
Roer goed en voeg de groenten één voor één toe.
Giet er geleidelijk de bouillon bij en laat zachtjes gaar stomen.
Roer er op het laatst de kappertjes met het sap en de verbrokkelde tonijn door.
Schep de rijst in een kom, kruid met peper en zout en laat hem in de koelkast goed afkoelen.
Dien de salade koel op en garneer met sprietjes bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië