Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gebakken rijst met Parmaham
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
diepvrieserwtjes
▢
zout
▢
100
gram
Parmaham
▢
300
gram
gekookte
afgekoelde rijst (eventueel restjes)
▢
2
eetlepels
arachideolie
▢
3
eieren
▢
150
gram
sojascheuten
▢
2
jonge uitjes
▢
1
eetlepel
sesamzaadjes
geroosterde
Instructies
Blancheer de erwtjes 2 minuten in kokend water met zout, giet ze af en laat ze uitlekken.
Snijd de ham in reepjes.
Verhit een wok op een hoog vuur, giet de olie erin en verhit ze tot ze begint te dampen en bak de rijst 1 minuut onder voortdurend omscheppen.
Voeg de hamreepjes en de erwtjes toe en roerbak nog 5 minuten.
Klop de eieren los en roer ze samen met de sojascheuten door de rijst.
Roerbak nog 2 minuten en bestrooi met de gehakte uitjes en de geroosterde sesamzaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Varkensvlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië