Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Biefstuk met pesto 2
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zakje
rucola
80 g
▢
2
bosuitjes
schoongemaakt
▢
2
eetlepel(s)
balsamico-azijn
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
zeezout
▢
versgemalen peper
▢
4
kogelbiefstukken
▢
10
sjalotjes
▢
1
bol knoflook
Instructies
Verwijder de harde steeltjes van de rucola.
Pureer de bosui met de rucola in een keukenmachine.
Voeg de azijn toe en druppelsgewijs de olie tot een smeuïge pesto.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak kleine inkepingen in de biefstukken en bestrijk het vlees met de pesto.
Laat het 30 minuten buiten de koelkast marineren.
Pel intussen de sjalotjes.
Maak de teentjes iets los van de knoflookbol.
Leg de knoflook en de sjalotjes op 2 stukken aluminiumfolie besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout.
Vouw het folie dicht.
Leg de pakketjes ca. 20 minuten en de biefstuk 4 à 5 minuten op de brabeque.
Serveer de gepofte sjalotjes en knoflook bij de biefstuk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
lekker met een pastasalade.
Wijnadvies:
Chili rosé, Chileense rosé
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees