Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse omelet met sardines
In Italië noemt men dit gerecht 'frittata'. Het wordt zowel warm als koud gegeten.
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
ui
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
zout
peper
▢
100
gram
zwarte olijven
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
takjes tijm
▢
1
blikje
sardientjes
▢
8
eieren
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
50
gram
Parmezaanse kaas
▢
25
gram
boter
Instructies
Pel de ui en snijd hem grof.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui zachtjes ± 5 minuten.
Bestrooi met zout en peper, dek de pan af en laat nog ± 10 minuten zachtjes stoven tot ze lichtbruin en zacht zijn.
Ontpit intussen de olijven en snijd ze in kleine stukjes.
Pel het teentje knoflook en snijd het in stukjes.
Ris de tijmblaadjes met een vork van de takjes.
Laat de sardientjes in een vergiet uitlekken en snijd ze in stukjes.
Klop de eieren in een kom los.
Voeg de uien, de olijven, de knoflook, de tijm, de sardientjes, de kappertjes en de Parmezaanse kaas toe.
Verhit de boter in een pan met anti-aanbaklaag en bak de omelet op heel zacht vuur ± 10 minuten tot de onderkant lichtbruin is.
Laat de omelet op een bord glijden, leg hem Omgekeerd in de pan en bak ook de andere kant lichtbruin.
Serveer de omelet in punten gesneden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië