Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frittata di zucchini
omelet met gebakken courgette
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kleine
courgette
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
enkele takjes
verse basilicum
▢
zout
▢
3
scharreleieren
▢
1
eetlepel
slagroom
▢
25
gram
Parmezaanse kaas
geraspte
▢
Vers gemalen zwarte peper
Instructies
Was de courgette, maak hem schoon, snijd hem in de lengte in plakken van ± 1 cm en halveer de plakken in de lengte.
Pel de knoflook en snipper hem fijn.
Neem de basilicumblaadjes van de takjes, houd 2 blaadjes achter en scheur de rest grof.
Verhit in een koekenpan 1 theelepel olie en laat de knoflook ± 1/2 minuut zachtjes fruiten.
Voeg de courgette toe en bak die in ± 8 minuten goudbruin; keer de plakken af en toe.
Schep de basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Breek de eieren Boven een kom, voeg de slagroom, zout en peper toe en klop het geheel los.
Verwarm 2 borden voor.
Verhit in een koekenpan de helft van de rest van de olie.
Schenk de helft van het eimengsel erin en leg er de helft van de courgette als een wiel op.
Bestrooi de omelet, als hij iets begint te stollen, met de helft van de kaas en dek hem af, zodat de kaas smelt en de omelet verder stolt.
Laat de omelet op een bord glijden en leg er een ander bord op om hem warm te houden.
Bak op de zelfde manier de tweede omelet.
Serveer met ciabatta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië