Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse balletjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
700
gram
half om half gehakt
gekruid gemengd
▢
2
eieren
▢
2
eetlepels
broodkruim
of paneermeel
▢
1
ui
▢
½
rode paprika
▢
½
groene paprika
▢
250
gram
champignons
▢
boter
▢
½
liter
tomatensaus
of tomatenpulp
▢
peper
▢
zout
▢
1
eetlepel
groene peperbolletjes
blik
▢
2
dl
room
▢
300
gram
tricolore deegwaren
Voor het garnituur:
▢
1
eetlepel
gemalen kaas
Instructies
Vermeng het gehakt met de eieren en het broodkruim.
Breng water met wat zout aan de kook.
Maak van het gehakt balletjes van 40 gr, dompel die in het water en laat ze rustig gaar koken (net onder het kookpunt).
Maak intussen de ui schoon en snipper hem fijn.
Snijd de paprika's in fijne reepjes en de champignons in schijfjes.
Stoof de groenten kort in wat boter.
Giet er de tomatensaus of -pulp over en laat 5 minuten goed doorkoken.
Breng op smaak met peper en zout en doe er de peperbolletjes en de room bij.
Laat die even meekoken en controleer de kruiding (de saus moet pikant en romig getomateerd zijn).
Haal de peperbolletjes uit het water en doe ze bij de saus.
Breng het water weer aan de kook en kook hierin de deegwaren voor 3/4 gaar.
Spoel ze onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.
Neem 4 vuurvaste schaaltjes en vorm er met de deegwaren een kroontje in.
Leg er de balletjes in en schep de saus erover.
Laat alles in de oven even goed warm worden en strooi er vlak voor het opdienen nog wat kaas over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Groenten
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië