Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cipolle ripiene al peccorino
(uien gevuld met peccorino)
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
grote
uien
▢
1
scharrelei
▢
versgemalen zwarte peper
▢
150
gram
peccorino
Italiaanse harde schapenkaas
▢
2
takjes rozemarijn
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C of gasovenstand 3.
Verwijder de worteltjes van de uien, zet de uien met schil op het rooster (boven een lekbak) en laat ze in de oven in ± 1 uur gaar worden.
Laat de uien dan iets afkoelen.
Klop in een kom het ei met peper los.
Rasp de peccorino boven de kom en klop die door het ei.
Ris de rozemarijnnaaldjes boven de kom van de takjes.
Smijd met een kartelmes de kapjes van de uien af (laat het vocht eruit lopen) en hol de uien met een mesje tot ± 1 cm van de wand uit.
Snijd de uienpulp klein en foer die door het ei-kaasmengsel.
Vul de uien hiermee en zet de kapjes erop.
Verwarm de oven voor op 150°C of gasovenstand 2 en laat de uien in de oven in ± 20 minuten warm worden.
Serveer er ciabatta en veldsla bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
In plaats van peccorino kunt u ook Parmezaanse kaas gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië