Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pizza Marguerita van Astrid Veltman v2
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor de bodem:
▢
300
gram
bloem
▢
20
gram
gist
▢
⅛
liter
lauw water
▢
½
theelepel
zout
▢
2
eetlepels
olijfolie
voor de vulling:
▢
1
blik
gepelde tomaten
▢
300
gram
Mozzarella
▢
zout
peper
▢
100
gram
tomaten
▢
10
basilicumblaadjes
▢
⅛
liter
olijfolie
Instructies
Zeef de bloem boven een kom, druk in het midden een kuiltje en verbrokkel hierin de gist.
Giet het water op de gist en laat de gist hierin oplossen.
Bedek het gistmengsel met bloem en laat het geheel, afgedekt met een vochtige doek, op een warme plaats 15 minuten rijzen.
Voeg het zout en de olijfolie toe en roer het geheel tot een glad, luchtig deeg.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot een ronde plak met een doorsnee van 30-35 cm uit en leg die op een ingevet bakblik.
Prik het deeg op verschillende plaatsen met een vork in.
Laat voor de vulling de gepelde tomaten in een zeef uitlekken, snijd ze in stukjes en verdeel ze over het deeg.
Droog de Mozzarella, snijd hem in plakjes en leg die eveneens op het deeg.
Bestrooi met zout en versgemalen peper.
Was de verse tomaten, snijd ze in plakjes en leg die op de pizza.
Leg de basilicumblaadjes hier weer op en laat de pizza afgedekt 10-15 minuten rijzen.
Besprenkel de pizza met de olijfolie en bak hem 18-22 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pizza
Land van herkomst
Italië