Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ravioli-ovenschotel met spinazie
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
een ingevette ovenschaal, inh. 2 liter
Ingrediënten
▢
500
gram
ravioli met vleesvulling
Ravioli al Brasato, Buitoni, koeling
▢
zout
peper
▢
600
gram
diepvries bladspinazie
ontdooid
▢
2
eetlepels
fijngesneden peterselie
▢
nootmuskaat
▢
6
dl
melk
▢
200
gram
verse roomkaas met kruiden
▢
30
gram
pijnboompitten of grof gehakte walnoten
▢
½
theelepel
verkruimelde gedroogde Spaanse peper
Instructies
Kook de ravioli ± 8 minuten in ruim water met zout en laat ze daarna
uitlekken.
Leg de spinazie in een zeef en druk het vocht er goed uit.
Meng de spinazie met de peterselie en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Breng de melk aan de kook en laat de roomkaas hierin al roerend smelten.
Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
Verwarm de oven voor op 225°C.
Schep in de ovenschaal om en om lagen ravioli, spinazie en saus, eindig met kaassaus.
Verdeel er de pijnboompitten en de Spaanse peper over.
Gratineer de raviolischotel ± 15 minuten in het midden van de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
Land van herkomst
Italië