Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Penne met poelet en spekjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
50
gram
pancetta in reepjes
▢
1
eetlepel
fijngesneden salie
▢
1
eetlepel
fijngehakte rozemarijn
▢
400
gram
varkenspoelet
▢
zout
peper
▢
2
fijngehakte uien
▢
2
fijngehakte worteltjes
▢
2
fijngehakte stengels bleekselderij
▢
1
blik
tomatenblokjes
400 gr
▢
2
dl
rode wijn of vleesbouillon
▢
300
gram
penne rigate
Instructies
Verhit de olie en bak het spek, de salie en de rozemarijn ± 5 minuten zachtjes.
Voeg het vlees toe, bak het in ± 5 minuten rondom bruin en bestrooi het met zout en peper.
Bak de ui, wortel en bleekselderij ± 5 minuten zachtjes mee.
Voeg de tomatenblokjes met het vocht, de rode wijn en 11/2 dl water toe en stoof het vlees met het deksel op de pan in ± 30 minuten zachtjes gaar.
stoof het vlees met het deksel op de pan in ± 30 minuten zachtjes gaar.
Kook de penne in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar en giet de pasta af.
Breng de saus met zout en peper op smaak en schep de penne erdoor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
Land van herkomst
Italië