Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaghetti met vleessaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
750
gram
rundergehakt
▢
3
fijngehakte uien
▢
2
fijngehakte teentjes knoflook
▢
1
blik
tomaten van 250 gr
▢
1
blikje
champignons van 125 gr
▢
1
fijngehakte groene paprika
▢
½
glas
fijngehakte peterselie
▢
zout naar smaak
▢
½
theelepel
gemalen peper
▢
¼
theelepel
suiker
▢
⅛
theelepel
gedroogde basilicum
▢
⅛
theelepel
gemalen oregano
▢
¼
liter
droge rode wijn
▢
400
gram
spaghetti
▢
gemalen Parmezaanse kaas
Instructies
Verhit de olie in een zware pan.
Voeg het gehakt, de uien en de knoflook toe en blijf roeren tot het vlees
gekleurd is; giet overtollig vet af.
Voeg de tomaten, champignons (met het vocht), paprika, peterselie, peper,
zout, suiker, basilicum en oregano toe.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag, doe een deksel op de pan en laat, onder af en toe roeren, 1 uur sudderen.
Voeg de wijn toe, doe het deksel weer op de pan en laat, onder af en toe roeren, nog 30 minuten sudderen.
Maak de spaghetti klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Giet de saus over de spaghetti en serveer met Parmezaanse kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
Land van herkomst
Italië