Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasticcio
(Italiaanse vleespastei)
Porties:
10
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
kippenlevertjes
▢
2
dl
Marsalawijn
Italiaanse dessertwijn
▢
1
dl
witte wijn
▢
450
gram
kalfsvlees in kleine blokjes
▢
450
gram
varkenslappen in blokjes
▢
200
gram
vetspek in blokjes
▢
2
eieren
▢
3
eetlepels
slagroom
▢
100
gram
grof gehakte gebrande hazelnoten
▢
1
fijngesneden teentje knoflook
▢
1
theelepel
tijm
▢
1
theelepel
marjolein
▢
zout
versgemalen peper
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
fijngehakt sjalotje
▢
200
gram
dungesneden bacon
broodbeleg
▢
1
pakje
diepvriesbladerdeeg
▢
1
dikke plak
± 1 cm gekookte ham in repen
▢
2
eetlepels
fijngehakte peterselie
▢
1
losgeklopt ei
Instructies
Maak de pastei 1 dag van te voren.
Halveer de kippenlevertjes en laat ze in 1 dl Marsala en de witte wijn ± 3 uur marineren.
Maal het kalfsvlees, varkensvlees en vetspek in een keukenmachine fijn en kneed de rest van de marsala, de eieren, room, hazelnoten, knoflook, tijm,
marjolein, (± 10 g) zout en peper erdoorheen.
Bak het sjalotje in de boter.
Voeg de drooggedepte kippenlevers, zout en peper toe, bak ze snel bruin (maar niet gaar) en schep ze uit de pan.
Schenk de marinade in de pan, roer de aanbaksels los en laat de marinade tot ± 3 eetlepels inkoken.
Zeef het vocht, laat het afkoelen en voeg het aan het vleesmengsel toe.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Rol de plakjes deeg op elkaar uit tot een rechthoek van 35 x 45 cm.
Beleg die met bacon, laat rondom een rand vrij.
Leg 1/3 deel van de vulling in het midden, verdeel er de kippenlevers over en leg er weer 1/3 deel van de vulling op.
Leg de repen ham er in de lengte op en strooi er peterselie over.
Verdeel er de rest van de vulling over en strijk die glad.
Vouw de bacon over de vulling.
Vouw het deeg erom en plak de naden met water op elkaar.
Leg de pastei met de naad naar onder op de bakplaat.
Maak met een appelboor enkele gaatjes in de bovenkant en zet er schoorsteentjes van opgerold aluminiumfolie in.
Versier de bovenkant met uit restjes deeg gesneden figuurtjes.
Bestrijk de pastei met losgeklopt ei en bak hem in de oven ± 15 minuten.
Schakel de oven terug naar 170°C en bak de pastei in nog ± 45 minuten gaar en goudbruin.
(Schenk eventueel aspic door de openingen in de bovenkant en laat die opstijven).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kalfsvlees
/
Kip
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Italië