Voeg de kippenlevers toe, bak ze bruin maar niet gaar.
Haal de levers uit de pan en laat de marinade inkoken tot 3 el.
Zeef en laat afkoelen.
Voeg de afgekoelde marinade toe aan het vleesmengsel.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 35 x 45 cm, leg dunne plakjes bacon erop.
Plaats een derde van de vulling in het midden van het deeg.
Verdeel de kippenlevers erover en voeg nog een derde van de vulling toe.
Leg de repen ham in de lengte, bestrooi met peterselie en bedek met de rest van de vulling.
Vouw de bacon en het deeg eromheen.
Prik gaatjes in de bovenkant en decoreer met deegfiguren.
Bestrijk met ei en bak 15 minuten op 220 °C, verlaag dan de temperatuur naar 170 °C en bak nog 45 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Optioneel:
giet aspic door de openingen in de bovenkant en laat opstijven. Geniet van deze heerlijke Italiaanse vleespastei!Wijnadvies:Serveer met een volle Italiaanse rode wijn zoals Barolo of Chianti.