Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bistecca Alpina
Biefstuk op Italiaanse wijze
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
lendebiefstuk
250 gr
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
zout
▢
1
plak
ham
▢
versgemalen peper
▢
75
gram
jonge kaas
geraspte
▢
1
dl
slagroom
▢
1
eetlepel
fijngehakte peterselie
▢
1
theelepel
tomatenpuree
Instructies
Verwarm een koekenpan droog op het fornuis op de hoogste stand.
Sla de biefstuk plat.
Verhit de olie in de koekenpan en bak het vlees vlug aan beide kanten bruin.
Bestrooi het met peper en zout.
Leg de ham op het biefstuk en strooi de kaas erover.
Leg een deksel op de pan en laat het vlees nog even bakken, zodat de kaas kan smelten.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Roer de room door de braadjus en kleur de saus een beetje roze met tomatenpuree.
Schenk de saus om het vlees en bestrooi het geheel met peterselie.
Geef er gebakken aardappelen en een gemengde salade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Italië