Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vitello del Giardiniere
(kalfsvlees van de tuinman)
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
gram
voorgekookte krieltjes
▢
1
blikje
doperwtjes en worteltjes
± 200 gr
▢
1
blikje
witte bonen
± 200 gr
▢
1
theelepel
bouillonpoeder
▢
25
gram
boter
▢
200
gram
kalfsschnitzels in blokjes
▢
25
gram
gesneden ontbijtspek in reepjes
▢
1
kleine
gesnipperde ui
▢
1
ontvelde en in partjes tomaat
▢
½
dl
droge witte wijn
▢
½
eetlepel
maïzena
▢
zout
peper
▢
1 ½
eetlepel
Italiaanse kruiden
diepvries, Iglo
Instructies
Halveer de grote krieltjes.
Laat de worteltjes en doperwtjes en de witte bonen uitlekken.
Los het bouillonpoeder in 1/2 dl heet water op.
Verhit in een wok de helft van de boter, roerbak het vlees en het spek ± 2 minuten en schep het op een bord.
Verhit in de wok de rest van de boter en roerbak de ui en de krieltjes ± 2 minuten.
Voeg de worteltjes met doperwtjes en de witte bonen toe en roerbak ± 1minuut.
Voeg het vlees, het spek, de tomaat, de bouillon en de witte wijn toe en breng het geheel aan de kook.
Roer de maïzena met 1 eetlepel water glad en roer dit door het vleesgroentemengsel.
Laat ± 2 minuten zachtjes koken, breng op smaak met zout en peper en roer er de Italiaanse kruiden door.
Geef er stokbrood bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Italië