Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalfsfricandeau met pasta
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
kalfsfricandeau
aan 1 stuk
▢
zout
peper
▢
bloem
▢
400
gram
pasta naar keuze
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
50
gram
boter
▢
½
dl
Marsala
▢
½
dl
kippenbouillon
Instructies
Leg het vlees even in het vriesvak, zodat het extra stevig wordt, maar niet
bevriest.
Snijd het vlees in dunne plakken en bestrooi het met peper en zout.
Haal de plakken door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
Kook de pasta in ruim kokend gezouten water met de olijfolie al dente en laat hem in een vergiet uitlekken.
Verhit 25 gr boter in een koekenpan, bak het vlees aan weerskanten bruin en neem de plakken uit de pan.
Schenk de Marsala en de bouillon bij de bakboter en roer alle aanzetsels van de bodem los.
Laat de saus inkoken tot ze iets stroperig is.
Leg het vlees in de saus en laat het warm worden; zorg dat de saus niet gaat koken.
Verwarm de overige boter en verwarm hier de pasta in.
Schik de plakken vlees dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal en schenk de saus erover.
Geef de pasta er apart bij.
Lekker met Italiaanse salade (zie onderstaand recept).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Italië