Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Strikjeskrans met kip en vleesballetjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
boter
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
75
gram
tomatenpuree
▢
1
koffielepel bruine suiker
▢
1
theelepel
oregano
▢
2
dl
witte wijn
▢
200
gram
kalfsgehakt
▢
2
dl
kippenbouillon
▢
250
gram
kipfilet
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
150
gram
gekleurde deegwaren
▢
2
lente-uitjes
▢
nootmuskaat
▢
peper
▢
zout
Instructies
Pel de ui en snipper hem fijn.
Pel het teentje knoflook, pers het over de uisnippers uit en fruit deze even in een klontje boter.
Voeg er de mosterd, de tomatenpuree, de bruine suiker en de oregano aan toe.
Roer alles goed door elkaar en laat even uitzweten.
Voeg er vervolgens de witte wijn bij en laat ± 10 minuten zachtjes sudderen.
Breng op smaak met peper en zout.
Kruid het kalfsgehakt met nootmuskaat, peper en zout en rol er kleine balletjes van.
Kook deze in de bouillon gaar.
Snijd de kipfilets in reepjes en bak deze onder voortdurend roeren in een klontje boter.
Voeg het kippevlees, samen met de balletjes, bij de saus en houd ze warm.
Breng in een kookpot ± 2 liter lichtgezouten water aan de kook, voeg er de olijfolie aan toe en kook de deegwaren in ± 6 minuten beetgaar.
Giet ze af en roer er een klontje boter door.
Leg op elk bord een krans van deegwaren en schep het vlees in het midden.
Was de lente-uitjes, snipper ze fijn en bestrooi het gerecht ermee.
Serveer dit gerecht met een glaasje Verdicchio di Jesu.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
Land van herkomst
Italië