Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Bruschette met tomaat, basilicum en mozzarella
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
stokbrood
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
1
fijngesneden teentje knoflook
▢
4
grote
tomaten
▢
2
eetlepel(s)
fijngesneden verse of diepvries basilicum
▢
2
bolletjes
mozzarella
Instructies
Verwarm de oven voor op 200C.
Snij het stokbroood in dunne sneetjes en leg deze op een ovenplaat met vetvrij papier.
Besprenkel het stokbrood met olijfolie.
Strooi hierover fijngesneden knoflook en kruid ze met peper en zout.
Bak vervolgens de stokbroodsneetjes in de oven tot ze goudbruin zijn.
Laat ze daarna buiten de oven afkoelen.
Snij in de tussentijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
Snioj het vruchtvlees in kleine blokjes en verdeel deze over het stokbrood.
Strooi hierover de basilicum.
Snij daarna de mozzarella in plakjes en verdeel deze ook over het stokbrood.
Kruide de mozzarella met peper en zout.
Zet de bruschetta vervolgens terug in de voorverwarmde oven en laat de mozzarella 5 minuten smelten.
Haal ze daarna uit de oven en serveer meteen!
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
ook lekker met groene pesto ipv tomaten
Wijnadvies:
Lambrusco Bianco, Italië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Hapjes
/
Warme hapjes