Rol rolletjes van 3 plakjes ontbijtspek en knip ze in stukjes doe dit met de hele 150 gram
Zet een braadpan op hoog vuur
Smelt de roomboter met een scheut olijfolie
Bak het ontbijtspek erin
Fruit de rode ui met de gesnipperde knoflook nee
Voeg de runderriblappen in de bloem toe
Bak goed rondom
Voeg 500 milliliter kokend water toe
En 500 milliter rode wijn
Verkruimel het boulionblokje boven de pan
Voeg 3 eetlepels rode wijn azijn toe
En de 400 gram Italiaanse roerbakgroenten (met ui)
Zet de pan op het stoofpitje op de zachste stand
Leg de verse Italiaanse kruiden erop
Doe er 3 laurierblaadjes bij
Deksel op de pan en uren (minimaal 3 uur) laten stoven
De verse kruiden eraf te scheppen voordat de tomatenpuree erdoor gaat
Doe dan de tomatenpuree erbij
Nog een half uurtje laten stoven
Tenslotte de crème fraiche erbij en nog een minuut of 3 meeverwarmen
Notities / Tips / Wijnadvies
Ik hou van runderstoofschotels en bedacht dat ik het eens totaal anders met Italiaanse verse kruiden kon maken en zo kwam dit recept gisteren in mijn brein tot stand