Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappeltaart met paprika
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
225
g
magere kwark
▢
4
eetlepel
olijfolie traditioneel
▢
225
g
tarwebloem
▢
zout
▢
1
duopak voorgebakken aardappelschijfjes à 700 g
▢
3
geroosterde paprika’s uit pot
in repen
▢
3
eieren
▢
1½
deciliter
halfvolle melk
▢
versgemalen peper
Instructies
Kneed van de kwark, de olie, de bloem en ½ theelepel zout een soepel deeg.
Bekleed de ingevette vorm ermee en snijd de overhangende randjes eraf.
Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs over de taartbodem.
Leg de paprikarepen erop.
Klop de eieren met de melk en peper en zout naar smaak los en schenk het in de vorm.
Druk de deegrand zonodig iets naar beneden zodat hij ± 1 cm boven de vulling uitsteekt.
Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 30 minuten lichtbruin en gaar.
Lekker met een gemengde salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Strooi voor het bakken 150 g verkruimelde feta over de taart.
Wijnadvies:
witte wijn, Huiswijn Spanje wit, Spanje
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch