Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Andijviestamppot met kipreepjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
kipfilet
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
1
zakje
Silvo Krokant rozemarijn & tomaat
▢
1½
kg
aardappels
panklare kruimige
▢
zout
▢
2
zakken andijvie
fijn à 200 g
Instructies
Snijd de kipfilet in repen van 1 cm dik.
Meng de olie door de krokant mix en schep de kipreepjes door het mengsel.
Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
Leg de kipreepjes op een met een bakmatje beklede bakplaat en laat
ze in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 15 minuten gaar en krokant worden.
Giet de aardappelen af maar vang het kookvocht op.
Stamp de aardappelen fijn en schep er de andijvie door.
Verwarm de stamppot al omscheppend op een laag vuur en voeg zonodig wat kookwater toe zodat een smeuïge stamppot ontstaat.
Verdeel de krokante kipreepjes over de stamppot.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
rode wijn, Huiswijn rood, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Stamppot