Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roerbakschotel van witte kool en kalkoen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
kalkoenfilet
▢
½
eetlepel
cajunkruiden
▢
1
eetlepel
olie
▢
kalkoenreepjes
▢
50
gram
magere spekreepjes
▢
400
gram
panklare witte kool
▢
1
dl
warme kippenbouillon
van tablet
▢
1
blik
chilibonen
400 ml
▢
2
vleestomaten
▢
peper en zout
▢
aardappels
Instructies
Snijd 400 gr kalkoenfilet in dunne reepjes en schep er 1/2 eetlepel
cajunkruiden en 1 eetlepel olie door.
Verhit een ruime pan of wok en bak de kalkoenreepjes hierin met 50 gr
magere spekreepjes al omscheppend in ± 5 minuten bruin.
Voeg 400 gr panklare witte kool toe en bak die 5 minuten mee.
Voeg 1 dl warme kippenbouillon (van tablet) en de inhoud van 1 blik
chilibonen (400 ml) toe en warm het geheel goed door.
Maak intussen 2 vleestomaten schoon en snijd ze in partjes.
Neem de pan van het vuur, schep de partjes tomaat door het gerecht en breng
het op smaak met een paar druppels tabasco en wat peper en zout.
Lekker met gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kalkoen
/
Roerbakken / Wokken