Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Barbecuekarbonade met gepofte aardappel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
grote
aardappels
▢
4
schouderkarbonades
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie extra vierge
▢
2
eetlepel(s)
grove mosterd
▢
versgemalen peper, zout
▢
1
zak
botersla à 100 g
▢
1
dl
sladressing yoghurt
fles à 450 ml
Instructies
Boen de aardappelen schoon en kook ze ± 15 minuten in ruim water.
Giet ze af en laat ze droogdampen.
Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze tussen de kooltjes of op het rooster boven de gloeiende barbecue.
Laat ze in ± 20 minuten gaar roosteren.
Dep de karbonades droog met keukenpapier.
Roer de olie met de mosterd en peper en zout door elkaar en bestrijk de karbonades ermee.
Pak de karbonades in een stuk aluminiumfolie.
Was de sla en snijd de krop in parten.
Leg de parten op een schaal.
Rooster de karbonades op de hete barbecue in ± 10 minuten helemaal gaar.
Schenk de dressing over de slaparten en serveer met de gepofte aardappel en het vlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Domaine de la Muscadiere
, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Groenten
/
Varkensvlees