Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Barbecuekarbonade met gepofte aardappel
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Barbecue
keukenpapier
schaal
Ingrediënten
▢
4
grote
aardappels
▢
4
schouderkarbonades
▢
3
eetlepels
extra vierge olijfolie
▢
2
eetlepels
grove mosterd
▢
Versgemalen peper en zout
▢
1
zak
botersla
100 g
▢
1
dl
sladressing yoghurt
450 ml fles
Instructies
Boen de aardappelen schoon en kook ze ongeveer 15 minuten in ruim water.
Giet de aardappelen af en laat ze droogdampen.
Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze tussen de kooltjes of op het rooster boven de gloeiende barbecue.
Laat ze in ongeveer 20 minuten gaar roosteren.
Dep de karbonades droog met keukenpapier.
Roer de olijfolie met de mosterd, peper en zout door elkaar en bestrijk de karbonades ermee.
Verpak de karbonades in een stuk aluminiumfolie.
Was de sla en snijd de krop in parten.
Leg de parten op een schaal.
Rooster de karbonades op de hete barbecue in ongeveer 10 minuten helemaal gaar.
Schenk de dressing over de slaparten en serveer met de gepofte aardappel en het vlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een wijn zoals Domaine de la Muscadiere uit Frankrijk past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij