Barbecuekarbonade met gepofte aardappel
Ingrediënten
- 4 grote aardappels
- 4 schouderkarbonades
- 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 2 eetlepel(s) grove mosterd
- versgemalen peper, zout
- 1 zak botersla à 100 g
- 1 dl sladressing yoghurt fles à 450 ml
Instructies
- Boen de aardappelen schoon en kook ze ± 15 minuten in ruim water.
- Giet ze af en laat ze droogdampen.
- Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze tussen de kooltjes of op het rooster boven de gloeiende barbecue.
- Laat ze in ± 20 minuten gaar roosteren.
- Dep de karbonades droog met keukenpapier.
- Roer de olie met de mosterd en peper en zout door elkaar en bestrijk de karbonades ermee.
- Pak de karbonades in een stuk aluminiumfolie.
- Was de sla en snijd de krop in parten.
- Leg de parten op een schaal.
- Rooster de karbonades op de hete barbecue in ± 10 minuten helemaal gaar.
- Schenk de dressing over de slaparten en serveer met de gepofte aardappel en het vlees.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Domaine de la Muscadiere, Frankrijk