Barbecuekarbonade met gepofte aardappel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 grote aardappels
  • 4 schouderkarbonades
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepel(s) grove mosterd
  • versgemalen peper, zout
  • 1 zak botersla à 100 g
  • 1 dl sladressing yoghurt fles à 450 ml

Instructies

  • Boen de aardappelen schoon en kook ze ± 15 minuten in ruim water.
  • Giet ze af en laat ze droogdampen.
  • Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze tussen de kooltjes of op het rooster boven de gloeiende barbecue.
  • Laat ze in ± 20 minuten gaar roosteren.
  • Dep de karbonades droog met keukenpapier.
  • Roer de olie met de mosterd en peper en zout door elkaar en bestrijk de karbonades ermee.
  • Pak de karbonades in een stuk aluminiumfolie.
  • Was de sla en snijd de krop in parten.
  • Leg de parten op een schaal.
  • Rooster de karbonades op de hete barbecue in ± 10 minuten helemaal gaar.
  • Schenk de dressing over de slaparten en serveer met de gepofte aardappel en het vlees.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Domaine de la Muscadiere, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Groenten / Varkensvlees