Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bonen bietensalade met feta
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
sperziebonen
afgehaald
▢
400
g
gekookte bieten
ontveld
▢
zout
▢
½
sinaasappel
schoongeboend
▢
1
sjalot
gesnipperd
▢
6
eetlepel(s)
sladressing honing-mosterd
fles à 450 ml
▢
300
g
feta
verkruimeld
Instructies
Kook de sperziebonen in ± 6 minuten in ruim water met zout net gaar.
Spoel ze onder koud water en laat ze uitlekken.
Snijd de bieten in dunne partjes.
Rasp de oranje schil van de sinaasappel dun af en pers de vrucht uit.
Klop de rasp met het sap en de sjalot door de dressing.
Schep ¾ van de dressing met de bonen en de bieten door elkaar en verdeel over de borden.
Strooi de kaas erover en lepel de rest van de dressing erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met bruin afbak stokbrood.
Wijnadvies:
Duc de Termes
, Frankrijk
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Salade
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch