Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde paprika’s
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
Koekenpan
Ingrediënten
▢
100
g
meergranenrijst
▢
zout
▢
4
paprika’s
rood, geel of groen of een combinatie van deze kleuren
▢
1½
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
1
ui
gesnipperd
▢
300
g
rundergehakt
▢
2
tomaten
ontveld en in stukjes
▢
4
bosuitjes
in ringetjes
▢
3
eetlepel(s)
pijnboompitten
geroosterd
▢
vers gemalen peper
▢
zout
Instructies
Kook de rijst met zout naar smaak volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Snijd een kapje aan de steelkant van de paprika’s en verwijder de zaadjes.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui op een halfhoog vuur al omscheppend goudgeel en glazig.
Voeg het gehakt toe en bak het al omscheppend bruin en rul.
Schep de tomaten en de bosuitjes erdoor en bak ze kort mee.
Neem de pan van het vuur en schep het mengsel met de pijnboompitten en peper en zout naar smaak door de rijst.
Vul de paprika’s met het mengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal.
Bak de paprika’s in een voorverwarmde oven (190°C) in ± 25 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Coteaux de Languedoc
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Rundvlees