Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indiase courgettecurry
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
g
basmatirijst
▢
zout
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie traditioneel
▢
1
zakje
uiensnippers à 175 g
▢
2
eetlepel(s)
kerriepoeder
▢
400
g
vegetarische roerbakreepjes
▢
250
g
sperziebonen
schoongemaakt
▢
1
courgette
in dunne gehalveerde plakken
▢
1
blik
kokosmelk à 400 ml
▢
versgemalen peper
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui ± 5 minuten op een halfhoog vuur.
Schep de kerriepoeder erdoor en bak ± 1 minuut mee.
Voeg de roerbakreepjes en de sperziebonen toe en roerbak alles ± 5 minuten op een hoog vuur.
Schep de courgette en de kokosmelk erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Laat het gerecht op een laag vuur stoven totdat de courgette en de boontjes beetgaar zijn.
Serveer met de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met 50 g ongezouten cashewnoten of blanke amandelen.
Wijnadvies:
Gustav Schmitt, Pinot Blanc, Duitsland
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Groenten
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch