Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Italiaanse poffertjes met zalm en tomaten-tapenade
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
zelfrijzend bakmeel
▢
½
eetlepel(s)
gedroogde oregano
▢
1
theelepel
zout
▢
125
ml
zure room
▢
1
scharrelei
M (C1000 Vers)
▢
2
dl
melk
▢
1
eetlepel(s)
zonnebloemolie
C1000 Huismerk
▢
4
eetlepel(s)
tapenade olive nere
Sacla
▢
4
zongedroogde tomaten op olie
Merza, in kleine stukjes
▢
125
ml
Olijvonaise
Remia
▢
125
g
gerookte zalm
in dunne reepjes
▢
1
eetlepel(s)
peterselie
geknipt
Instructies
Meng het bakmeel met de oregano, en het zout in een kom.
Klop er de zure room, het ei, de melk en de olie door.
Schep de tapenade met de tomaatjes door elkaar.
Bak van het beslag in een poffertjespan poffertjes en houd ze eventueel warm in de oven of op een bord op een pan met kokend water.
Schep op elk poffertje een beetje olijvonaise en verdeel er de zalm en de tapenade over.
Garneer met peterselie.
Serveer ze warm of koud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Canaletto Salento rosé
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Pannenkoeken
/
Zalm
Land van herkomst
Italië