Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oosterse roerbakschotel met kip en broccoli
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
zie bereidingswijze
Instructies
Roer in een schaal 2 eetlepels sojasaus of ketjap manis met 1 eetlepel
gembersiroop en 1 eetlepel medium dry cherry tot een marinade en pers er 1
teentje knoflook boven uit.
Snijd 400 gr kipfilet in dunne plakjes en schep ze door de marinade.
Laat ze ± 15 minuten staan.
Snijd van 500 gr broccoli kleine roosjes van de stronk.
Schil de stronk en snijd deze in blokjes.
Snijd 3 bosuitjes en 6 baby-maïskolfjes in stukjes van ± 2 cm.
Halveer 1 rode Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in
dunne reepjes.
Verhit 4 eetlepels Blue Band Vloeibaar (= 50 gr) in een wok of hapjespan en
bak de stukjes kip rondom bruin.
Roerbak de broccoli en de maskolfjes ± 3 minuten mee.
Voeg de bosuitjes toe en roerbak het geheel nog ± 2 minuten.
Voeg de marinade en 1/2 dl water toe en verwarm het gerecht nog ± 3
minuten tot de groenten beetgaar zijn.
Breng de schotel op smaak met sojasaus.
Lekker met rijst.
Tip: Vervang de kipfilet eens door kalkoenborstfilet en snijd deze in blokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Vervang de kipfilet eens door kalkoenborstfilet en snijd deze in blokjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Roerbakken / Wokken
Land van herkomst
Oosters