Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel auberginestoofpotje
Porties:
2
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
aubergine
▢
1
tomaat
▢
1
klein
blikje tomatenpuree
▢
2
middelgrote
aardappels
▢
Olijfolie extra vierge
▢
Zeezout
▢
Zwarte peper
▢
1
kleine
ui
▢
1
teen
knoflook
▢
1
peper
madam Jeanet
Instructies
Schil de aardappels en snijd ze in smalle, lange stroken, vergelijkbaar met Franse frietjes.
Frituur de aardappelstroken in olijfolie en houd ze apart.
Snijd de aubergine in blokjes.
Bak de fijngesneden ui, knoflook en 1/3 van de peper (naar smaak) in een pan met 3 eetlepels olijfolie.
Voeg de blokjes aubergine toe en roer het geheel goed door.
Voeg zout en peper toe naar smaak.
Voeg 1 eetlepel tomatenpuree en de gesneden tomaat toe.
Laat het gerecht sudderen met de deksel op de pan.
Roer af en toe.
Wanneer de aubergine gaar is, voeg je de Franse frietjes toe en roer alles goed door elkaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het gerecht krijgt een rode kleur door de tomaat.
Serveer het stoofpotje met witte rijst voor een smakelijke combinatie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stoofpot
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch