Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groentecurry met yoghurt
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
basmati rijst
▢
100
g
sperziebonen
▢
100
g
champignons
▢
100
g
worteltjes
▢
200
g
bloemkoolroosjes
▢
180
g
tofu reepjes pittig gekruid
▢
2
eetlepel
zonnebloemolie
▢
½
eetlepel
kerriepoeder
▢
zout
▢
cayennepeper
▢
1
deciliter
water
▢
1
bakje Griekse yoghurt
150 g, op kamertemperatuur
Instructies
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de sperziebonen in stukjes, de champignons in vieren en de worteltjes in plakjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de tofu reepjes met de kerriepoeder 1 minuut.
Voeg de groenten toe en bak dit nog 2 minuten.
Giet het water erbij en verhit al roerende tot het water is verdampt.
Voeg naar smaak zout en cayennepeper toe.
Roer op het laatst de yoghurt erdoor en serveer direct met de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Sneltip:
neem grof gesneden wokgroenten.
Lighttip:
verlaag de hoeveelheid yoghurt tot 100 g.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Groenten
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch