Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mexicaanse roerbakschotel met quorn stukjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
Quorn Stukjes
▢
300
g
witte rijst
▢
30
ml
olie
▢
1
ui
in stukjes 1 rode paprika, in stukjes
▢
2
teentjes
knoflook
geperst
▢
1
rode peper
in ringetjes
▢
75
g
Kidney bonen
of Black Eye Beans
▢
75
g
Mais
▢
2
tomaten
in stukjes
▢
60
ml
kokosmelk
▢
45
ml
koriander
verse , of 1 eetlepel gedroogde korianderblad
▢
zout
▢
vers gemalen zwarte peper
indien gewenst
▢
een paar druppels
tabasco
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de ui in stukjes, verwijder de pitjes uit de rode peper en de paprika en snijd ze in ringetjes en stukjes.
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui, roer de rode paprika, de rode peper en de knoflook erdoor en laat het geheel 5 minuten garen.
Roer de Quorn stukjes erdoor en laat het 5 minuten bakken alvorens de bonen en de mais toe te voegen.
Voeg tenslotte de rijst en de tomaten, de kokosmelk en de koriander toe.
Voeg zout en peper toe naar smaak en eventueel Tabasco.
Laat het geheel nog 3-4 minuten sudderen en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vleesvervangers
Land van herkomst
Mexico
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch