Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Quorn roerbakschotel met saté saus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pakje
Quorn stukjes
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
175
g
courgette
▢
175
g
champignons
gesneden
▢
225
g
prei
gesneden
▢
1
gele paprika
in stukjes
▢
4
eetlepel(s)
droge sherry
▢
3
eetlepel(s)
soja saus
ketjap
▢
1
eetlepel(s)
chilli saus
▢
1
eetlepel(s)
honing
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
lime
▢
75
g
ui
▢
60
g
pindakaas
▢
6
eetlepel(s)
kokosmelk
▢
zout
▢
zwarte peper
vers gemalen
▢
paprika poeder
▢
rijst
Instructies
Snijd de courgette paprika en prei, halveer de champignons.
Plaats de gesneden groente en Quorn in een kom.
Meng de sherry, ketjap, chilli saus en honing met de geperste knoflook, 3 eetlepels water, 1 eetlepel limoensap en geraspte limoenschil.
Giet dit over de groente en Quorn en laat het 1 uur marineren.
Haal de groente en Quorn eruit en bewaar de marinade.
Voor de saus, snijd de ui fijn.
Verhit 15 ml olie in een sauspannetje en bak de ui tot die glazig is.
Meng de pindakaas en de kokosmelk erdoor en 4 eetlepels van de marinade.
Roer op een lag pitje totdat het een beetje ingedikt is.
Houd het warm en garner met de paprikapoeder.
Verhit olie in een wok en bak de groente met Quorn stukjes.
Voeg de marinade toe en laat 2 minten sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met de sate saus en rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Oosters
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch