Quorn roerbakschotel met saté saus
Ingrediënten
- 1 pakje Quorn stukjes
- 2 eetlepel(s) olie
- 175 g courgette
- 175 g champignons gesneden
- 225 g prei gesneden
- 1 gele paprika in stukjes
- 4 eetlepel(s) droge sherry
- 3 eetlepel(s) soja saus ketjap
- 1 eetlepel(s) chilli saus
- 1 eetlepel(s) honing
- 1 teentje knoflook
- 1 lime
- 75 g ui
- 60 g pindakaas
- 6 eetlepel(s) kokosmelk
- zout
- zwarte peper vers gemalen
- paprika poeder
- rijst
Instructies
- Snijd de courgette paprika en prei, halveer de champignons.
- Plaats de gesneden groente en Quorn in een kom.
- Meng de sherry, ketjap, chilli saus en honing met de geperste knoflook, 3 eetlepels water, 1 eetlepel limoensap en geraspte limoenschil.
- Giet dit over de groente en Quorn en laat het 1 uur marineren.
- Haal de groente en Quorn eruit en bewaar de marinade.
- Voor de saus, snijd de ui fijn.
- Verhit 15 ml olie in een sauspannetje en bak de ui tot die glazig is.
- Meng de pindakaas en de kokosmelk erdoor en 4 eetlepels van de marinade.
- Roer op een lag pitje totdat het een beetje ingedikt is.
- Houd het warm en garner met de paprikapoeder.
- Verhit olie in een wok en bak de groente met Quorn stukjes.
- Voeg de marinade toe en laat 2 minten sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met de sate saus en rijst.