Quorn roerbakschotel met saté saus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pakje Quorn stukjes
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 175 g courgette
  • 175 g champignons gesneden
  • 225 g prei gesneden
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 4 eetlepel(s) droge sherry
  • 3 eetlepel(s) soja saus ketjap
  • 1 eetlepel(s) chilli saus
  • 1 eetlepel(s) honing
  • 1 teentje knoflook
  • 1 lime
  • 75 g ui
  • 60 g pindakaas
  • 6 eetlepel(s) kokosmelk
  • zout
  • zwarte peper vers gemalen
  • paprika poeder
  • rijst

Instructies

  • Snijd de courgette paprika en prei, halveer de champignons.
  • Plaats de gesneden groente en Quorn in een kom.
  • Meng de sherry, ketjap, chilli saus en honing met de geperste knoflook, 3 eetlepels water, 1 eetlepel limoensap en geraspte limoenschil.
  • Giet dit over de groente en Quorn en laat het 1 uur marineren.
  • Haal de groente en Quorn eruit en bewaar de marinade.
  • Voor de saus, snijd de ui fijn.
  • Verhit 15 ml olie in een sauspannetje en bak de ui tot die glazig is.
  • Meng de pindakaas en de kokosmelk erdoor en 4 eetlepels van de marinade.
  • Roer op een lag pitje totdat het een beetje ingedikt is.
  • Houd het warm en garner met de paprikapoeder.
  • Verhit olie in een wok en bak de groente met Quorn stukjes.
  • Voeg de marinade toe en laat 2 minten sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met de sate saus en rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vleesvervangers
Land van herkomst Oosters
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch