Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Noisettes de chevreuil Romanoff
(Reemedaillons Romanoff)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
reemedaillons
▢
500
g
champignons
▢
zout
▢
peper
▢
3
deciliter
pepersaus
▢
1
blaadje(s)
laurier
▢
½
citroen
▢
1
komkommer
▢
100
g
boter
▢
1
ui
▢
1
takje
tijm
▢
3
deciliter
witte wijn
▢
150
g
boter
Instructies
Schil de komkommer.
Snij ze in de lengte doormidden, daarna in de breedte.
Snij er vier bootjes van.
Haal met een lepeltje de pitten weg.
Schil de ui en hak ze fijn.
Smelt 50 g boter in een pan en voeg de ui, takje tijm en blaadje laurier toe.
Laat de ui moi goudbruin bakken.
Voeg dan de wijn, zout en peper toe en laat de komkommer in deze courtbouillon zachtjes koken.
Maak de champignons schoon en kook ze in water met een scheutje citroensap zachtjes gedurende 10 minuten.
Geef er zout en peper over.
Giet de champignons af en maak er een puree van.
Doe deze over in een pannetje en laat hem koken totdat het water verdwenen is.
Werk er dan 50 g boter door.
Als de komkommer 10 minuten heeft gekookt gieten we ook deze af.
Vul de schuitjes met de champignonspuree.
Hou ze warm.
Smelt de rest van de boter, bestrooi de medaillons met zout en peper en bak ze in 5 minuten bruin.
Leg ze op een voorverwarmde dienschaal.
Geef er wat pepersaus over en zet er de scheepjes omheen en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Wild