Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sauce aux oignons
(uiensaus)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
ui
▢
40
g
boter
▢
zout
▢
peper
▢
5
deciliter
melk
▢
40
g
bloem
▢
nootmuskaat
Instructies
Maak de uien schoon en snij ze in schijven.
Kook ze 20 minuten in de melk met zout, peper en nootmuskaat.
Haal ze eruit en laat ze uitlekken.
Hak ze fijn.
Maak van de boter en bloem een witte roux.
Verdun deze met kookvocht van de uien.
Zorg ervoor dat het een gladde dikke saus wordt.
Voeg de uienpuree toe en laat de saus nog 10 minuten zachtjes koken.
Notities / Tips / Wijnadvies
In Engeland serveert men deze saus bij konijn, gevogelte en gekookt schapenvlees. Ze wordt steeds over het vlees gegoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus