Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Five spice kip met paksoi en eiermie
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
kipfilet
▢
1
grote struik
paksoi
of 4 kleine struikjes babypaksoi
▢
1
zak
Conimex Chinese Eiermie
▢
Conimex Wok Olie
▢
Conimex Woksaus Chinese Five Spice
▢
Conimex Seroendeng
Instructies
Snijd de kipfilet in reepjes.
Was en snijd de paksoi in brede repen (of halveer de kleine paksoistruikjes).
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de mie toe en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipreepjes ca. 6 minuten.
Voeg de paksoi toe en wok deze ca. 2 minuten mee.
Voeg ca. 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
Verdeel de warme eiermie over 4 diepe borden en schep de five spice kip met paksoi erop.
Strooi er seroendeng over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Gebakken Uitjes op tafel voor een lekker knappertje en de rest van de
Seroendeng om zelf nog wat extra toe te voegen.
Variatietip:
Vervang de kip door roer-bakvleesreepjes of tofu. Je kunt ook reepjes verse mango met de woksaus aan de kip toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Mie
Land van herkomst
Oosters