Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groente en rundvlees teriyaki met witte rijst
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
witte rijst
▢
1
struik
ca. 300 g broccoli
▢
2
paprika's
1 rode en 1 gele
▢
Conimex Wok Olie
▢
300
g
roerbak runderreepjes
▢
Conimex Teriyaki Saus
▢
100
g
taugé
Instructies
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Maak ondertussen de broccoli schoon, verdeel in kleine roosjes en snijd de stronk in plakjes.
Was en snijd de paprika's in schuine stukjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de broccoli ca. 5 minuten.
Voeg de paprikastukjes en de vleesreepjes toe en roerbak nog 5 minuten.
Voeg 6-8 eetlepels teriyaki saus en de taugé toe en roerbak nog 1 minuut.
Schep de warme rijst op 4 warme borden.
Schep de groente en rundvlees teriyaki ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet voor de gezonde snoepers Conimex Kroepoek Naturel op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Variatietip:
Vervang vleesreepjes door reepjes kipfilet. Gebruik eventueel een oosters wokgroentepakket in plaats van de losse groenten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Rundvlees
Land van herkomst
Oosters