Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sajoer boontjes met champignons en sesamzalm
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
basmati rijst
▢
250
g
champignons
▢
Conimex Wok Olie
▢
500
g
gebroken sperziebonen
▢
1
bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes
▢
400
g
zalmfilet
▢
3
eetlepel(s)
Conimex Ketjap Manis
▢
1
eetlepel(s)
sesamzaadjes
Instructies
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de boontjes 2 minuten.
Wok de champignons 2 minuten mee.
Voeg 300 ml water en de boemboe toe.
Goed mengen en ca. 13 minuten laten pruttelen.
Snijd intussen de zalm in vier porties en bestrijk met de ketjap.
2 minuten laten staan.
Rooster ondertussen de sesamzaadjes lichtbruin in een droge koekenpan.
Doe een scheutje olie in de hete koekenpan en bak de zalm voorzichtig ca. 2 minuten aan beide zijden.
Bestrooi de zalm met sesam.
Schep de sajoer boontjes en de rijst op 4 borden en leg de zalm ernaast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes op tafel om erover te strooien.
Variatietip:
Voeg aan de ketjap wat Gembersiroop toe en gebruik het mengsel als marinade. Vervang de zalm door verse tonijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Zalm
Land van herkomst
Oosters