Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sajoer tjampoer met wok noedels en gekruide tofu
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
1
zak
Conimex Wok Noedels
250 g
▢
Conimex Wok Olie
▢
1
pakje
Sofine Tofu reepjes licht gekruid
▢
1
wokgroentepakket
800 g
▢
2
bakje
Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer
▢
1½
l
groentebouillon
poeder of tabletten
▢
3
eetlepel
koriander
fijngehakte
Instructies
Kook de eieren in ruim kokend water 8 minuten.
Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de tofu ca. 3 minuten.
Voeg de roerbakgroenten toe en wok deze 2 minuten mee.
Voeg vervolgens de boemboe en de bouillon toe.
Breng de soep al roerende aan de kook.
Laat dit 2 minuten pruttelen.
Halveer de eieren.
Schep bergjes noedels in 4 grote kommen, schep de soep erop, leg er een half ei bij en strooi de koriander erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef er als knapperige smaakmaker Conimex Gebakken Uitjes bij en zet voor een pittig accent Sambal Oelek op tafel om naar eigen smaak toe te voegen.
Variatietip:
Vervang de tofu door kipreepjes of rauwe grote garnalen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Roerbakken / Wokken
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Oosters
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch